Üveg, agancs, szaru, makramé

Ehhez az üvegmedálhoz nem tetszett egy láncmegoldás sem. De eszembe jutott a selyemzsinór, és a makraméval próbáltam szerencsét. Ahogy elkészült, meglepődtem, mennyire illik a lánc a medálhoz.
De nemcsak az üveghez ám!
Egy agancs-szeletet is befoglaltam gyurmával, repesztettem, és a férjem csomózott hozzá láncot.
A két szaruszeletet, Lajos a szarv tömör végéből vágta, és feldíszítettem csiszolt gyöngyökkel, swarikkal, teklákkal. Mivel annyira kis finomak voltak, csak egyszerű láncot kaptak.


Read More

Kerámia szettek

Először én játszottam a kerámiával, most meg a szél. Megörültem annak, hogy végre süt a nap, lefotózhatok párat azok közül, amiket az utóbbi héten készítettem.
Végül is, fotóztam. Csak a tollak kicsit kócosnak látszanak, de legalább megmutatják, hogy élnek a műveim.
Néhány szettet nemcsak festettem-csillámoztam-égettem, hanem egy újabb ötletem szerint kiegészítettem tollal, csipkével.
A családomnak nagyon tetszik, remélem másnak is.













Read More

EXPO magazin megjelenésünk

Ezt az oldalt válogatták-szerkesztették számunkra a 2010-es EXPOMAGAZIN-ba. Szerintem jó lett. Ez azt jelenti, hogy az éves kiadványon kívül az EXPO honlapján is 1 éven át fent leszünk. Hmmm. Az nem is rossz.

Read More

Herringbone

Sokat gondolkoztam, hogy valami egyszerűt szeretnék. Olyat, amivel haladni is lehet, de semmi bonyolult nincs benne.
Megnéztem a készleten lévő gyöngyeimet, és e mellett a variáció mellett döntöttem. Aztán valahogy belefűződött egy kis csiszi is, és a kicsi szirmocskák is odakívánkoztak. Így lett belőle ez a karkötő.
Igaz, azért most egy időre más technikákkal fogok inkább fűzni, mert ilyen töményen a herringbone azért már árt. Na jó, ha egy-egy ékszer megkívánja.... de akkor is csak módjával.

Read More

Asra medálként - kicsit másként

Macsek modellemen mutatom be a mai medálomat. Az Asra mintám nagyon megtetszett, hát készítettem egy medált is, bár ennek oldala is lett, így egyszerűen csak átfűztem rajta ezt a bársony"láncot". Ha lesz egy kis időm, kap hozzá kétoldalas fülit is, meg nagyon gondolkozom egy gyűrűn is hozzá, mert ebből az aranyos sárga csiszolt gyöngyből van kisebb is. Csak az a baj, hogy a többi csisziből hogyan tudnék kisebbeket szerkeszteni, mivel ez 8, 4, 3 mm-es-ekből készült, 9/0-ás kásával. De akkor is megoldom majd.

Read More

Még medálok - Csontok

Mivel a dekupázsolt medálok nekem nagyon tetszenek és szorgalmasan készítem őket, a kerámia és a gyurma mellett felfedeztem a csontot is.
Ezen a képen: bivalycsont szeletekbe illesztettem kerámia betétet, melyet aztán dekupázsoltam. Annyira szépek élőben, hogy - némi közvélemény kutatás után - csak egy egyszerű medálakasztót ültetek bele. Még a láncon gondolkodom, de ahogy elnézem, a hengeres bőrszíj illik hozzá leginkább.
A második képen van rendes kerámia is, csont is félkész állapotban: még ki kell találnom a felfüggesztését, keretét, láncát.

Read More

Kerámia medálok dekupázzsal, gyönggyel

Ezek a legújabb dekupázsolt kerámia medálok, amiket a hétvégén készítettem. Sissynél arra is kellett ügyelnem, hogy az antik hatás hangsúlyozásával együtt sikerüljön elvennem annak a rengeteg zöldnek az uralkodását a háttérben. Azt hiszem sikerült. A másik képnél viszonylag könnyű dolgom volt. Az antik arany gyöngyök sápadttá tették volna az egészet, hát belecsempésztem egy kis fekete swarit. A rózsa  csipkézett szélén, a tulajdonképpen egyszerű peyote befoglalást itt az erős színek dobják fel. Sötét- és  világos zöld, bordó, piros, és narancs színek spirálmintába fűzése, valamint felül egy kis piros, tűzopálos és zöld swari adnak neki játékos keretet.

Read More

Asra szett

Ez a karkötő a fülivel a legfrissebb művem.
Asra-nak neveztem el, mert az egy arab női név, ami "éjszakai utazás"t jelent. A keleti 8 szögű minta, a színek, a szépen csiszolt gyöngyök összhatása utal arra a bizonyos utazásra.
A fülit 2 oldalasra fűztem.
Persze a fotózáshoz van egy profi manökenem is, a lassan 3 éves cicám, aki mindig dorombolva tűri, hogy rápakolok ezt-azt. Bemutatom őt is - csak sajnos a szett ezen a képen nem színhelyes.

Read More

Gyurma karkötő

Úgy gondoltam, ki kellene próbálnom a levegőre száradó gyurmát is. A memóriadrót számára előre kellett kialakítani a lyukakat rajta, és hát, az ívnek is azonosnak kell lennie a memóriadrót ívével. Nos, egy karcsú borosüveg jött a segítségemre a nagy keresgélés közben: az pontosan akkora ívű, mint a drót. Igazából nekem csak az az igazán nagy bajom a gyurmával, hogy 24 órán át kell hagyni száradni.
A kerámiával, vagy az ékszergyurmával nagyon finoman lehet dolgozni, de ez persze, másra való. Nem olyan kifinomult, viszont ezt is lehet faragni, csiszolni szárazon.
Aztán már csak a dekupázs volt hátra az antikolással,, lakkozás elől-hátul és jöhetett a memóriadrót, a mágneszár.

Read More

Új szett

Az NLC gyöngyös fórumán láttam Mézesmamától egy Prága karkötőt.
Elsőre megtetszett, és tegnap az emlékeimből előszedve a kinézetét, na meg a gyöngyeimet kiválogatva ez született. Nem Prága, csak hasonló. Másmilyen és más méretű gyöngyből, minta nélkül, csak egy emlékkép alapján, meg ami még jött. Persze én mindent átformálok, nekem mindig más születik, mint ahogy valami megtetszik nekem. A füli pedig hozzá járt. Ha már egy karkötő ilyen gazdagon díszes, akkor a füli már kötelező.

Read More
 

©2009ZONKA | by TNB