2010. január 21., csütörtök

Damaszkuszi kések

A damaszkolt pengékről dióhéjban annyit érdemes tudni, hogy a pengét  lágy és kemény acél rétegek alkotják, melyeket többszöri hajtogatással kovácsolnak.
Minél többször hajtogatják, annál finomabb a penge mintázata. Az acél hajtogatásának számával a penge minősége is javul - a lágy acél a rugalmasságot, a kemény acél pedig az éltartósságot adja. A képen látható bowie kés pengéje 400 rétegű, edzése 56 Rockwell keménységű. A markolatot vízibivaly-szarvból, az ujjvédőt 4 mm vastag vörösréz lemezből készítettem hozzá. A markolatot a markolattüskére szintén vörösréz stifttel rögzítettem. A bemutatott kés rendelésre készült.





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

©2009ZONKA | by TNB